DENM
Denmark.2022.2023.AFG.Viborg.DEN.twb22.mp4
5.6 Go

Søndag eftermiddag var Viborg FF taget til Aarhus, hvor et udebaneopgør mod AGF ventede.
Clint Leemans noterede sig hurtigt for kampens første afslutning, da bolden lidt tilfældigt endte hos hollænderen på kanten af feltet. Herfra sendte han en afslutning afsted, som snittede ydersiden af den fjerneste stolpe. I de efterfølgende minutter var AGF’erne mest i boldbesiddelse, og det udmøntede sig også i kampens første scoring efter 9 minutters spil.

Et indlæg endte i panden på Patrick Mortensen, der headede mod mål. Lucas Lund reddede i første omgang, men Sigurd Haugen var hurtigst over returen, og så gjorde nordmanden det til 1-0. I de efterfølgende minutter kæmpede de grønklædte sig bedre og bedre med i kampen, og det gav blandt andet en fin mulighed, da Jay-Roy Grot blev sendt i dybden. Hollænderen tog et træk til siden, hvor Christian Sørensen kom løbende og overtog kuglen. Han fik sendt en fornuftig afslutning afsted, men Yann Bisseck i AGF-forsvaret fik blokeret. Afslutningen blev fulgt op af en periode, hvor ingen af holdene formåede at spille sig frem til de store chancer.

Efter en halv times spil opstod der pludselig en stor mulighed, da Justin Lonwijk erobrede midt på banen. Han spillede bolden dybt til Jay-Roy Grot, der også kom til en fin afslutning, men han formåede ikke at passere Jesper Hansen i målet.  Anden halvleg startede jævnbyrdigt, men igen havde de to mandskaber på banen svært ved at spille sig frem til de helt store muligheder.
Efter en times spil kom den første store chance i anden halvleg, og den tilfaldt hjemmeholdet. Et højt indlæg blev sendt ind i VFF-feltet, og efter nogle dueller endte bolden hos Mads Emil Madsen, der bragede bolden i mål og øgede føringen til 2-0. VFF kæmpede ufortrødent videre, og med et kvarter tilbage af kampen gav det pote. Christian Sørensen sendte et indlæg ind i bagerste område, og her dukkede indskiftede Tobias Bech op og pandede bolden i mål til 2-1.
Glæden varede dog kort, for blot tre minutter senere gjorde Patrick Mortensen det til 3-1, da han steg til vejrs på et hjørnespark og headede bolden i netmaskerne. Jacob Friis’ tropper formåede ikke at slå tilbage, og derfor måtte de rejse tomhændet hjem til Viborg.