Ladies First: Gjensidige Kvindeliga 2023 2024 Brøndby IF Nordsjaelland FC Decisive

15 juin 2024
Brondby Stadion Bane2

DAN full broadcast 13H30 - 16H30
Women.Dennmark.2023.2024.Decisive.Brondby.Nordsjaeland.DAN.twb22.mp4

Les footballeuses du FC Nordsjælland sont championnes du Danemark pour la première fois de leur histoire. Brøndby devant 1695 spectateurs avait besoin d’une victoire lors de la dernière journée pour prendre la première place. Deux minutes après la pause, le FCN a pris les devants 1-0 sur un but de la défenseure australienne Winonah Heatley. Trois minutes plus tard, Brøndby a égalisé par Hafrun Rakel Halldorsdottir. Brøndby a poussé pour le but du titre mais celui ci n’est pas venu.

FC Nordsjælland er danske mestre 2023/24. Det stod klart, efter dagens guldduel blev spillet i Brøndby. Der var forinden to point ned til dagens hjemmehold, og sådan så stillingen også ud efter de 90 minutters fodbold, hvor måltavlen viste 1-1. Det startede ellers nervepirrende, da et lidt tilfældigt straffespark blev dømt til Brøndby IF i kampens indledning. Men heldigvis var Amanda Brunholt vågen på stregen og sørgede for, at de to hold måtte gå til pause uden scoringer.

Det ændrede sig i starten af anden halvleg, da Winonah Heatley tog sig af en løs bold i straffesparksfeltet og sendte den direkte op i krogen. Føringen holdt dog ikke lang tid, og udligningen faldt allerede på et hjørnespark umiddelbart efter, at bolden var givet op igen. Herefter fulgte en tæt og taktisk halvleg, men til sidst var det os i de røde trøjer, der kunne storme på banen og fejre klubbens allerførste mesterskab.Det var derfor også en meget tilfreds cheftræner, der kunne se tilbage på en lang og flot sæson – med guldmedaljerne dinglende om halsen.