Eredivisie.Cup.2021.2022.Twente.Ajax.PostMatch.NED.twb22.ts
473.6 Mo

Wrouven.NED.Vaandag.05062022.NED.twb22.mp4940.9 Mo
376.7 Mo

FC Twente Vrouwen kwam in de openingsfase van de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van RomeƩ Leuchter. Anna-Lena Stolze maakte de schade ongedaan door met een fraai afstandsschot voor de 1-1 te tekenen. De meeste doelpunten vielen in de tweede helft. Tien minuten na rust kwam FC Twente Vrouwen op voorsprong dankzij een hoekschop die ineens binnen viel. Kort daarna maakte Stolze haar tweede van de middag: 3-1.

Via Leuchter kwam Ajax weer terug in de wedstrijd, maar het verschil was snel daarna alweer twee. Twintig minuten voor tijd was het aanvoerder Renate Jansen die de 4-2 scoorde. Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar er voltrok zich nog een spannende slotfase door een late aansluitingstreffer van Tiny Hoekstra. Desondanks trok FC Twente Vrouwen de zege over de streep.

Twente Vrouwen: Van Domselaar, Van Es, Dijkstra (46' Elena Dhont), Olislagers, Peddemors, Stolze (86' Giesen), Kalma, Jansen (76' Van Schoonhoven), van Dooren (46' Everaerts), Casparij, Kaptein (76' Van der Wal).