NED some bug sounds near 62e
Eredivisie.PlayOffs.2022.2023.Finale.Sparta.Twente.NED.twb22-1.ts
Eredivisie.PlayOffs.2022.2023.Finale.Sparta.Twente.NED.twb22-2.ts
Eredivisie.PlayOffs.2022.2023.Finale.Sparta.Twente.NED.twb22-3.mp4

Sparta Rotterdam in Europa, dat zou toch een verhaal zijn… Op het spel stond een ticket voor toegang tot de Conference League, waarin West Ham gisteren – niet geheel terecht – met de beker aan de haal ging in Praag tegen een beter Fiorentina. Instromen gebeurt volgend seizoen in de tweede voorronde. Twee duels moesten het verdict geven, net zoals dat in de halve finales het geval was. Sparta rekende in een strafschoppenreeks af met FC Utrecht, terwijl FC Twente geen kind had aan SC Heerenveen.

Op Het Kasteel had de club uit Enschede echter veel meer moeite.Net na rust haalde Vaclav Cerny in het eigen strafschopgebied Koki Saito neer. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde de bal op de stip, Vito van Crooij bewees nog maar eens zijn waarde voor de Spartanen. Diep in blessuretijd kopte Ramiz Zerrouki - die volgend jaar naar Feyenoord trekt - de gelijkmaker tegen de touwen. Aankomende zondag om 14:30 uur vindt de ontknoping van de play-offs plaats in de Grolsch Veste. In de play-offs om promotie/degradatie naar/van de eredivisie speelt FC Emmen op dezelfde dag om 18:00 uur de return tegen Almere City. De club uit Almere won de heenwedstrijd met 2-0.