Tuesday, September 12, 2023

Ladies First: Azerion Vrouwen Eredivisie 2023 2024 Opening Review


NED  Highlights 11092023 25mnts 
Women.Vrouwen.NED.Day1.11092023.twb22.ts
706.10 Mo https://1fichier.com/?ispowviega1yzma18yo1

De Azerion Vrouwen Eredivisie gaat komend weekend van start met twaalf clubs. En omdat de twee grootmachten Ajax en FC Twente verplichtingen in de Champions League hebben, staat speelronde 1 vooral in het teken van de terugkeer van FC Utrecht en AZ, dat de licentie van VV Alkmaar overnam. AZ ontvangt Excelsior. FC Utrecht neemt het in een goed gevuld Galgenwaard op tegen Feyenoord.FC Utrecht en AZ behoorden in 2007 tot de zes clubs die betrokken waren bij de oprichting van de Vrouwen Eredivisie. Hun eerste wedstrijd speelden ze zelfs tegen elkaar. AZ won in Utrecht met 0-2. De ploeg uit Alkmaar trok zich ondanks een aantal zeer succesvolle jaren (met onder meer drie landstitels) in 2011 om financiële redenen terug. FC Utrecht stopte drie jaar later. Het grootste succes voor de Domstedelingen was de winst van de KNVB Beker en Supercup in 2010


Ook AZ viert de terugkeer in de Azerion Vrouwen Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen een Rotterdamse club. Op het AFAS trainingscomplex in Zaanstad is Excelsior de tegenstander. Technisch manager Stephanie van der Gragt, die afgelopen zomer nog schitterde op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, begint bij AZ aan een nieuw avontuur. De oud-international heeft samen met trainer Mark de Vries een jonge talentvolle selectie samengesteld. Vier spelers zijn opgenomen in de voorlopig selectie van Oranje onder 19. AZ en Excelsior troffen elkaar al in de voorbereiding. De  ploeg uit Rotterdam-Kralingen won dat duel met Fortuna Sittard kende vorig seizoen een zeer succesvol debuutjaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met de Belgische blikvanger Tessa Wullaert in de aanval eindigde de ploeg van Roger Reijners als best of the rest op de derde plaats. Fortuna Sittard speelde bovendien een beslissende rol in de titelstrijd door in de beslissende fase FC Twente met 2-1 te verslaan. De ambitie in Sittard is om zelf een rol te spelen in de titelstrijd. 


Dan zal de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle aanstaande vrijdag drie punten moeten opleveren. De Blauwvingers staan ook wel bekend als de kraamkamer van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Veel talenten hebben zich na een uitstekend seizoen met aantrekkelijk voetbal in de kijker gespeeld van grotere topclubs. Danique Noordman vertrok naar Ajax. FC Twente versterkte zich met Leonie Vliek en Jill Diekman. Tess van Benthem maakte de overstap naar Feyenoord. Het wordt interessant om te zien welke talenten dit seizoen weer boven komen drijven in Zwolle.
PSV opent het seizoen zaterdag 9 september met een thuiswedstrijd tegen Telstar, dat vorig seizoen terugkeerde op het hoogste niveau in het vrouwenvoetbal en ook voor clubs in het linkerrijtje vaak een taaie tegenstander bleek. De aftrap op De Herdgang is om 14.00 uur. Een verschil met vorig jaar is dat er ook op zaterdag een wedstrijd wordt gespeeld in de Azerion Vrouwen Eredivisie. ESPN zendt PSV – Telstar live uit, net als FC Utrecht – Feyenoord op zondag. Elke speelronde zijn er dankzij de nieuwe partner TOTO twee wedstrijden live te volgen via ESPN. PSV eindigde het seizoen 22/23 sterk met het bereiken van de bekerfinale.


Met Roeland ten Berge aan het roer wil de ploeg uit Eindhoven weer een rol gaan spelen in de titelstrijd. De nieuwe trainer moet het zonder Esmee Brugts doen. Het Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar maakte een prachtige transfer naar Champions League – winnaar FC Barcelona. Van FC Twente kwam de ervaren Suzanne Giessen. En de ogen zullen ook gericht zijn op Indy Riley, die op het WK nog actief was voor Nieuw-Zeeland. 

















 

No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED