Ladies First: Sweden Damallsvenskan 2023 Vittsjö BK Häcken FF

17 avril 2023

SWED
Women.Damall.2022.2023.Vitsjo.Hacken.SWED.twb22.blogspot.mp4

Felicia Schröder fyllde 16 år häromdagen. Hon debuterade ikväll i OBOS Damallsvenskan. Och inte nog med det. Felicia toppade debuten med ett mål i slutsekunderna. Hon blev därmed första spelare född 2007 att göra mål i OBOS Damallsvenskan.Men vi tar det från början. BK Häcken började piggt och efter elva minuter var Stine Larsen nära att nicka in 1–0 efter inspel från Anna Anvegård. Nicken rensades undan nära mållinjen.

Efter 35 minuter så skadade sig dessvärre Stine Larsen och tvingades utgå. Hon ersattes av Clarissa Larisey. Elin Rubensson var ytterst nära att ge BK Häcken ledningen i 42:a minuten då hon avlossade en kanon som träffade ribbkrysset. I första halvleks slutskede drog Rosa Kafaji iväg ett avslut som touchades och blev farligt. Men Elaine Burdett i målet kunde rädda. Matchen var mållös i paus, även om det var BK Häcken som tryckte på och var det bättre laget.

Bollklubben fortsatte skapa lägen i början av andra halvlek. Tre minuter in i halvleken fick Anna Anvegård ett bra läge i boxen efter förarbete från Clarissa Larisey. Skottet gick dock över ribban. I 68:e minuten kom den välförtjänta utdelningen. Clarissa Larisey rullade då påpassligt in ledningsmålet för BK Häcken. Förarbetet stod en annan inhoppare, nämligen Marika Bergman Lundin, för. Bättre blev det när kapten Josefine Rybrink behärskat tryckte in 2–0 från en position inne i straffområdet i 82:a minuten. BK Häcken bytte i andra halvlek in Molly Johansson, Marika Bergman Lundin, Alexandra Hellekant och Felicia Schröder. De två sistnämnda byttes in i 89:e minuten. Sju minuter senare fick Schröder chansen framför mål och nöp till direkt. En allsvensk debut som hon aldrig någonsin kommer glömma var ett faktum. Hon fick alltså toppa debuten med ett fint mål, som spikade slutresultatet till 3–0.