Ladies First: Pure Energie Eredivisie Vrouwen DAY 19

NED
Eredivisie.Vrouwen.Live.06032022.twb22.mp4.mp4
638.6 Mo

FC Twente heeft zondagmiddag het gat met koploper Ajax in de Eredivisie Vrouwen weer verkleind tot een punt. Daarvoor was wel een comeback nodig tegen PEC Zwolle.
Na de overwinning die Ajax vrijdag boekte op VV Alkmaar (zie hieronder) kon Twente niet achterblijven, maar de landskampioen had het lastig op bezoek bij PEC. Nadat Fenna Kalma een bal van de lijn zag worden gehaald, zette Jeva Walk de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Daphne van Domselaar voorkwam na rust een grotere achterstand voor de Tukkers, die in het laatste kwartier de zege nog naar zich toetrokken. In de 75ste minuut maakte Kalma gelijk, vijf minuten later schoot Marissa Olislagers raak in de verre hoek: 1-2. In de extra tijd maakte Anna-Lena Stolze er nog 1-3 van.

Ajax Vrouwen is al weken niet te kloppen en heeft ook vrijdag een zege geboekt in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De fans moesten er even op wachten op De Toekomst, maar na 62 minuten viel dan toch de 1-0. Romée Leuchter (foto boven), die afgelopen zomer overkwam van PSV, opende de score. Even later maakte ze er ook 2-0 van en besliste ze de wedstrijd. De voorsprong van Ajax Vrouwen op FC Twente Vrouwen bedraagt nu vier punten, maar de Tukkers komen zondag nog in actie tegen PEC Zwolle Vrouwen. PSV Vrouwen creëerde in de eerste helft weinig op Sportcampus De Herdgang en kwam op achterstand door een treffer van Anne Sellies, na voorbereidend werk van Wiëlle Douma. Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Na 55 minuten leek Esmee Brugts wel op weg te zijn naar de gelijkmaker, maar verdedigster Kayra Nelemans greep op tijd in. Naomi Pattiwael stuitte in de slotfase nog op Barbara Lorsheyd.

SC Heerenveen Vrouwen werd bij de openingstreffer een handje geholpen door Ricci Geenen. De doelvrouw ging in de fout en daar kon Chimera Ripa van profiteren. In de tweede helft liepen de Friezinnen verder uit. Elze Huls scoorde met een fraaie afstandsknal en Eef Kerkhof benutte in de slotfase een strafschop.