Thursday, March 31, 2022

C3 1981 1982 Hamburger SV FK Radnicki Nis


Demie Finale Aller
7 avril 1982
Stadion Cair Gledalaca

C3.1981.1982.Radnicky.Hamburg.resume.twb22.blogspot.com.mp4
524.76 MB https://1fichier.com/?jsr7x7mpw33brqpysaz1

"Je me souviens que nous étions incroyablement effrayés. Le stade semblait éclater. C'était quelque chose d'incroyable. Le tremblement passé quand le match a commencé et nous avons réussi à être portés par le public, nous avons battu probablement l'équipe la plus forte d'Europe à ce moment-là ", Miodrag Stojiljković, membre du conseil d'administration de Radnički et participant au célèbre match joué par Radnički et Hamburger ce jour-là en 1982, rappelé pour Kurir.


RADNIČKI: Milenković, Gavrilović, Obradović, Bojović, Vojinović, Drizić, Stojiljković, Đorđević, Nikolić (Stanković), Aleksić (Radosavljević), Beganović.
HAMBURGER: Štajn, Kalc, Groh, Jakobs (Đorđević), Jeronimus, Hartvig, Milevski, Fon Hesen, Hrubeš, Vemajer, Bastrup.


Demie Finale Retour
21 avril 1982
Volksparkstadion Hambourg


C3.1981.1982.Hamburg.Radnicky.resume.twb22.blogspot.com.mp4
688.20 MB https://1fichier.com/?5t70x0rvcu82fs11mujy

Radnički de Niš, le populaire "Real de Nišava", a joué trois fois en Europe (sans compter sa participation aux Coupes d'Europe centrale, Intertoto et des Balkans), les trois fois en Coupe UEFA. Lors de la saison 1981/82, il a été arrêté en demi-finale de cette compétition par le Hamburger allemand avec 2 : 1 et 1 : 5. Nis a éliminé l'Italien Napoli (0 : 0 et 2 : 2), les Zurich Grasshoppers (3 : 0 et 0 : 2), le Néerlandais Feyenoord (2 : 0 et 0 : 1) et l'Écossais Dundee United (3 : 0 et 0 : 2). .  Na današnji dan, 7. aprila 1982. godine Radnički je pobedio Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu Čair. Danas sve Nišlije i ljubitelji fudbala i Radničkog slave lep jubilej najvećeg uspeha upisanog na stranicama Rela sa Nišave. Na današnji dan Radnički je igrao i pobedio ekipu Hamburgera u prvom polufinalnom susretu Kupa UEFA. Fudbaleri Radničkog su na najbolji način pokazali Evropi i svetu "Kude je taj Niš".


Google traduction est  ton ami: Stadion Čair je bio premali da primi sve one koji su hteli da aplauzom pozdrave sjajnu ekipu predvođenu trenerom Dušanom Ducijem Nenkovićem. Na toj utakmici zbog žutih kartona nije bilo Aleksandra Panajotovića, koji je obeležio četvrtfinalne susrete sa Dandijem. Prvo poluvreme prošlo je bez golova, ali ne i bez šansi. U prvom minutu Aleksić je imao prvu priliku, a 5 minuta kasnije i Drizić. U 32. minutu Beganović je stvorio šansu, ali je nemački golman Štajn odbranio. Posle odmora fudbaleri Radničkog su nastavili da okupiraju gol nemačkog tima. U 48. minutu nije bio precizan Radisavljević, ali na sreću Nišlija, ni Milevski koji je minut kasnije imao priliku da postigne gol za goste. Samo minut kasnije, u 49. minutu Beganović postigao je gol uz asistenciju Bojovića za 1:0. Slavlje na Čairu je počelo, ali je potrajalo kratko. U 55. minutu Fon Hesen je izjednačio tada na 1:1. Ponovno vođstvo i konačan rezultat doneo je kapiten Milovan Obradović u 75. minitu. Radost sa tribina proširila se tada Nišom i Jugoslavijom jer je Radnički u tom trenutku bio jedini predstavnik stare Juge u evropskim takmičenjima. Ovaj dan ostaće zlatnim slovima upisan u istoriji Reala sa Nišave koji će 23. aprila proslaviti 89. godišnjicu. I dok se tadašnja generacija Radničkog sa velikim ponosom i osmehom sećanju pohoda na Evropu, nova generacija Radničkog krenula je u pohod na Superligu i povratak u najelitniji rang srpskog fudbala posle pauze od 9 godina. A do Evrope polako, uz sve Nišlije. A tog 7. aprila 1982. godine istorijski duel gledalo je oko 25.000 gledalaca, sudio je Italijan Luiđi Anjolin, a Radnički je pobedio sa 2:1. Ekipe su izašle na čairsku travu u sledećem sastavu:







 

No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED