Ladies First: Azerion Vrouwen Eredivisie 2023 2024 Excelsior Utrecht

18e journee
24 mars 2024

NED
Women.Vrouwen.2023.2024.Excelsior.Utrecht.NED.twb22.mp4

Vier wedstrijden op rij wist FC Utrecht niet te scoren in de Azerion Vrouwen Eredivisie, maar op bezoek bij Excelsior werd aan die reeks een einde gemaakt. Utrecht ging effectief met de kansen om, profiteerde meermaals van defensief geschutter van Excelsior en won uiteindelijk overtuigend met 1-4. Het eerste schot op doel was gelijk raak voor Utrecht halverwege de eerste helft. Na een uitstekende pass van Nurija van Schoonhoven legde Eshly Bakker de bal terug op Sam de Jong, die van dichtbij eenvoudig raak kon schieten. Even later verdubbelde Bakker vanaf elf meter de voorsprong nadat de aanvoerder van Utrecht in het zestienmetergebied onderuit was gehaald.

Het duel werd door Utrecht volledig gecontroleerd, maar vlak voor rust bracht Sabrine Ellouzi de spanning met het nodige geluk toch weer terug. Na een schot van afstand werd Utrecht-doelman Febe Copier door een stuit verrast en viel de bal zo in de korte hoek binnen.In de tweede helft ging Excelsior op zoek naar de gelijkmaker, maar Utrecht hield stand en juist aan de andere kant van het veld ging het twee keer mis bij het uitverdedigen van Excelsior. Van Schoonhoven en invaller Tami Groenendijk profiteerden optimaal en stelden zo de drie punten veilig voor de uitploeg. Zo nestelt Utrecht zich steviger in de middenmoot. De ploeg bezet de zesde plaats met 25 punten uit 18 duels. Excelsior staat nog altijd elfde met elf punten, een punt meer dan hekkensluiter sc Heerenveen, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.