Ladies First: Champions League 2023 2024 Spartak Subotica Rosengård

Barrage Aller
11 octobre 2023

PORT
Women.LDC.2023.2024.Spartak.Subotica.Rosengard.PORT.twb22.mp4

FC Rosengård bortabesegrade Spartak Subotica i det första mötet i kvalomgång 2 i UEFA Women’s Champions League. Ria Öling satte segermålet i den andra halvleken.Knappa halvtimmen in matchen kvitterade Spartak Subotica till 1-1. En lång boll slogs in bakom Rosengårds backlinje där utrusande målvakten Eartha Cumings var först på bollen, men hennes rensning träffade framrusande Željka Belovan och studsade in det tillspillogivna målet.Segermålet till 2-1 kom i den 72:a minuten. Mai Kadowaki stack in bollen mellan hemmalagets mittbackar där Ria Öling var på språng och hon kunde placera in bollen bakom Suboticas rutinerade målvakt Jefimija Škandro. Returmötet lagen emellan spelas i Malmö den 18 oktober kl 18.00. Vinnaren tar plats i gruppspelsfasen av Champions League.