Ladies First: Champions League 2023 2024 Häcken FC Twente

Barrage Aller
11 octobre 2023

PORT
Women.LDC.2023.2024.Hacken.Twente.NED.twb22.mp4

FC Twente Vrouwen heeft nog alle kans om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar die kans had ook een stuk groter kunnen zijn. Bij het Zweedse BK Häcken speelt het vanavond met 2-2 gelijk in de eerste wedstrijd van de tweede voorronde.FC Twente begon uitstekend aan het duel en kreeg al vroeg enkele kansen. Na een kwartier was het raak voor Taylor Ziemer. Ze schoot raak na een fout in de opbouw bij de thuisploeg. Twente bleef kansen creëren, maar zoals een ongeschreven regel klinkt: als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant.

En dat gebeurde. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Felicia Schröder Direct na de pauze sloeg Häcken opnieuw toe. Katariina Kosola schoot vanaf zo'n elf meter binnen. Een paar minuten later was het echter alweer gelijk. Leonie Vliek schoot recht op keepster Jennifer Falk af, maar die beging een blunder en zag de bal erin vliegen.Volgende week beslissingHäcken was daarna de ploeg die het meest de bal had, maar het was Twente dat in de laatste minuut nog een goede kans kreeg. Ella Peddemors zag haar inzet echter geblokt worden. En dus valt de beslissing volgende week woensdag in De Grolsch Veste. Twente kan dan voor het eerst de groepsfase halen. De opzet met vier groepen bestaat nog maar enkele seizoenen.