Ladies First: Azerion Eredivisie 2023 2024 De Vrouwen Klassieker Feyenoord Ajax Amsterdam

4e journee
7 octobre 2023

NED
Women.Vrouwen.2023.2024.Feyenoord.Ajax.NED.twb22.mp4

De Ajax Vrouwen hebben de Klassieker in Rotterdam met 0-1 weten te winnen. In een matig duel met weinig hoogtepunten maakte Tiny Hoekstra met een rake kopbal na rust het verschil. De ploeg van Suzanne Bakker pakt hiermee de tweede zege van het seizoen. Na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Telstar een week eerder, wilden de Ajax Vrouwen de rug rechten in Rotterdam-Zuid. Ajax had vanaf minuut één het initiatief, maar net als tegen Telstar werd er niet veel gecreëerd. De beste kans voor rust was voor Chasity Grant, die een voorzet vanaf links enkel kon schampen. Hierdoor kon de keeper redding brengen.

In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Feyenoord een grote kans op de openingsgoal. Ajax-keeper Regina van Eijk schatte een hoge voorzet niet goed in, waarna Sherida Spitse een inzet van een Feyenoord-speelster voor de doellijn weghaalde en hiermee haar ploeg behoedde voor een achterstand. In de tweede helft kreeg Hoekstra tweemaal de kans om haar ploeg op voorsprong te zetten. Bij de eerste kans schatte de linksbuiten een voorzet vanaf de rechterkant niet goed in, waardoor de inzet van dichtbij hoog over ging. Enkele minuten later stond Hoekstra andermaal vrij bij een voorzet vanaf rechts en dit keer knikte ze de bal simpel binnen: 0-1. Daar bleef het, ondanks een gevaarlijke counter van Feyenoord in de slotfase, bij.