Saturday, October 7, 2023

Keuken Divisie 2023 2024 Voetbal op Vrijdag Multiplex Speelronde 9

NED
Keuken.Multiplex.NED.06102023.twb22.mp4

Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC heeft in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ geen steken laten vallen. De formatie van trainer Bas Sibum zegevierde met 3-1, mede door twee doelpunten van de 19-jarige Sami Ouaissa. De middenvelder scoorde in de eerste helft eerst met het hoofd na een cornervariant en even later schoot hij via een Alkmaars been de bal in het doel. Kort voor rust knalde Ouaissa met links net naast, waardoor een hattrick uitbleef. Diep in de tweede helft schoot AZ’er Lewis Schouten uit een vrije trap raak. De voor Ouaissa ingevallen Walid Ould-Chikh bepaalde niet veel later de eindstand.

Roda JC, winnaar van de eerste periode, staat nu op 22 punten uit negen wedstrijden. Achtervolger FC Emmen versloeg Telstar met 2-0, terwijl ADO Den Haag tegen TOP Oss met 2-1 aan het langste eind trok door twee doelpunten van Henk Veerman. Willem II en FC Eindhoven wonnen respectievelijk van De Graafschap (4-2) en FC Den Bosch (0-1). SC Cambuur verloor voor de derde keer op rij. Op bezoek bij FC Dordrecht werd het 5-2.

Het vorig seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde FC Groningen leed al voor de vierde keer een nederlaag. Bij NAC Breda kwam het team van trainer Dick Lukkien twee keer op achterstand, maar spits Kevin van Veen herstelde tot twee keer het evenwicht. In blessuretijd bezorgde Boy Kemper de thuisploeg toch nog de winst: 3-2. Van Veen was in Breda een veelbesproken man, niet alleen vanwege zijn doelpunten. Nadat hij de 1-0 van Tom Boere met een fraaie vrije trap ongedaan had gemaakt, liep Van Veen provocerend richting het NAC-publiek. Na enkele gegooide plastic bekers legde scheidsrechter Stan Teuben het duel tijdelijk stil.