9e journee
21 octobre 2023
Afas Stadium

Eredivisie.2023.2024.AZ.Heerenveen.ENG.twb22.ts

AZ heeft sc Heerenveen dieper in het nauw geduwd. De Friezen verloren met 3-0 op bezoek in Alkmaar en staan daardoor net boven de degradatiezone.  Vangelis Pavlidis kan na het duel met Heerenveen maar liefst drie doelpunten bijschrijven. Zaterdagavond opende hij de score met zijn elfde doelpunt van het seizoen en vlak na rust scoorde hij op een fraaie manier zijn twaalfde. De Griek maakte het in de 76ste minuut nog mooier door een hattrick te scoren, waardoor hij nu met dertien doelpunten naast Santiago Giménez staat op de topscorerslijst van dit seizoen.Daarnaast is Pavlidis de derde speler in de Eredivisie die deze eeuw in minstens negen opeenvolgende wedstrijden tot scoren kwam. Alleen Bryan Ruiz voor FC Twente en Wilfried Bony voor Vitesse gingen hem voor.