Ladies First: Gjensidige Kvindeliga 2023 2024 Klassiker Brøndby IF Fortuna Hjørring

16 septembre 2023

DAN
Women.Denmark.2023.2024.Brondby.Fortuna.Horing.DAN.twb22-1.ts

La rivalité danoise classique entre les deux géantes du football danois a suscité de grandes attentes parmi les spectateurs présents. Et pour cause : au menu figurait un véritable classique du football entre le Brøndby IF et le Fortuna Hjørring.

Det klassiske danske rivalopgør mellem de to kvindelige danske fodboldgiganter gav anledning til store forventninger blandt de fremmødte tilskuere. Og det med god grund - på menuen var nemlig en vaskeægte fodboldklassiker mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring. Kampens indledning bar præg af rivaliseringen mellem de to hold og bølgede frem og tilbage i kampens indledning, hvor begge hold spillede med høj intensitet. Kampens første store chance faldt på en dødboldsituation, hvor Julie Madsen kommer først på bolden. Desværre får Fortuna med nød og næppe clearet bolden og heller ikke riposten fra Natalia Wróbel røg i mål.

Efter kampens hektiske indledning faldt der mere ro på spillet, men ingen af holdene formåede for alvor at blive målfarlige. Derfor var det også befriende da Linnéa Borbye efter 24 minutters spil på magisk vis fremskaffede en chance ud af det blå og bragede bolden i mål til 1-0. Kort før pausen kunne Brøndby IF have fordoblet føringen, men en fantastisk redning fra Fortuna Hjørring forhindrede afslutningen fra tæt hold fra Louise Winter og holdene gik derfor til pause med stillingen 1-0 til Brøndby IF.  Blot fem minutter inden i anden halvleg var det stolpen, som stod i vejen for en kæmpe chancen som blev fremtvunget via et hjørnespark. Her havde Wróbel sidste foden på og havde det ikke været for stolpen og en efterfølgende clearing fra Fortuna Hjørrings forsvar, havde Brøndby IF fået en kanon start på anden halvleg. Det var desværre marginalerne som manglede for Brøndby IF i dagens kamp. Da Cecilie Buchberg i 73 minut blev spillet fri foran mål, får Fortuna Hjørrings målmand atter forhindret Brøndby IF i at fordoble føringen.Kampen blev overværet af 319 fremmødte tilskuere, som fik fornøjelse af at se Brøndby IF sejre ovre Fortuna Hjørring i dansk kvindefodbolds helt store klassiker.