Svenska Cupen 2023 Lucksta IFK Norrkopping

Deuxieme tour
24 aout 2023

SWED
Sweden.Cup.2023.Luc.Nor.SWED.twb22.mp4

IFK Norrköping reste norrut och slog division 3-laget Lucksta IF med klara 6-0. “På många sätt var det en bra kväll i norr” säger Glen Riddersholm efter segern. lockan 18.00 sparkades kvalmatchen till Svenska Cupens gruppspel igång på Sörforsvallen sydväst om Sundsvall. Carl Björk gjorde sitt första mål sedan återkomsten när han rundade målvakten och rullade in 1-0 i öppet mål tio minuter in i matchen. Isak Andri Sigurgeirsson var Kamraten som satte Björk i läge i djupet. Tio minuter senare gjorde Björk sitt andra efter ett vackert samspel med Noel Sernelius.
Nummer 15:s mål blev de enda i första halvlek. Hemmalaget fick en straff strax innan halvtid som dömdes bort efter att domaren diskuterat med sin assistent på linjen. I andra halvlek rann resultatet iväg, men det dröjde till den 72:a minuten innan målen började komma. Sigurgeirsson vek in och placerade in bollen i bortre till 3-0, strax efter smällde Vito in 4-0 vid stolproten och därefter var det två debuterande målskyttar. Stephen Bolma snappade upp ett misstag i offensivt straffområde och rullade in 5-0, och i den 87:e minuten tryckte Kevin Höög Jansson in matchens sista mål på hörna.

Startelvan: Wille Jakobsson – Jesper Lindvall , Kevin Höög Jansson, Jesper Tolinsson, Yahya Kalley – Ari Skulason, Fritiof Hellichius (66′), Noel Sernelius (66′) – Isak Andri Sigurgeirsson (77′), Maic Sema, Carl Björk (46′).
Ersättare: David Andersson, Daniel Eid (66′), Marcus Baggesen, Jesper Ceesay, Victor Lind (66′), Vito (66′), Stephen Bolma (77′), Isak Ellbring (46′).