Ladies First: Norway Toppserien 2023 Valerenga Avaldsnes

15 avril 2023

NORW
Women.Norway.Topserien.2023Valerenga.Avaldsnes.NORW.twb22.ts

Den siste kampen i tredje serierunden fant sted i Norges hovedstad på Intility Arena mellom Vålerenga og Avaldsnes. Hjemmelaget snublet sist med 3-3 mot Røa, mens Avaldsnes tok en sterk seier mot Lyn. Likevel var Vålerenga den klare favoritten til å ta seieren i denne kampen.Og favorittstempelet ble tidlig bevist og innfridd fra Vålerengas side. Allerde etter tre minutter vartet de opp med flott kombinasjonsspill som til slutt endte med at Ylinn Tennebø satte inn 1-0. Vålerengas nummer 15 var ikke ferdig med det. Ikke mange minuttene senere var hun frempå igjen – denne gangen med et vakkert hodestøt som doblet hjemmelagets ledelse.

Det førte til et krisemøte blant Avaldsnes-spillerne, men til liten nytte. Midtveis ut i første omgang sto det faktisk 3-0 til Vålerenga, takket være en nydelig volley i krysset fra landslagsspiss Karina Sævik. Spissmakker Elise Thorsnes ville ikke være noe dårligere, og økte til 4-0 få minutter senere med en kontant heading.Med 0-4 i sekken til pause skulle det mye til for at Avaldsnes skulle få med seg noe fra oppgjøret. Det gjorde de heller ikke. Vålerenga var best kampen gjennom og andre omgang ble en grei transportetappe for hovedstadslaget, som kunne kontrollere inn en fin 4-0-seier over Avaldsnes.