Svenska Cupen 2022 Final Hammarby IF Malmo FF

SWED  repost lien mort retrouvé
Absolument pas destiné à etre copié collé dans d'autres sites
Svenska.Cupen.2022.Final.Hammarby.Malmo.SWED.twb22.ts
Svenska.Cupen.2022.Final.Hammarby.Malmo.SWED.twb22.Extra.Time.ts

Malmö FF a remporté la Coupe de Suède contre Hammarby, rapportent plusieurs médias. C'est la première fois que l'équipe gagne depuis plus de 30 ans, la dernière fois en 1989. La finale contre Hammarby s'est jouée aux tirs au but après un match nul et vierge qui s'est terminé en prolongation.

Fullsatt och två stora klackar ramade in årets svenska cupfinal mellan Hammarby och Malmö. Hemmalaget styrde händelserna klart i den första halvleken. Ismael Diawara i MFF-målet tvingades per omgående till en vass räddning men den kanske största chansen kom när Williot Swedberg och Gustav Ludwigson kom i en kontringsattack. Både passning och mottagning var dock misslyckad och det stod 0-0 i halvtid. I den första halvleken tvingades MFF, som under våren varit kraftigt plågat av skador, till ett tidigt byte. Oscar Lewicki, som gjorde comeback efter tre matchers frånvaro, utgick redan efter 29 minuter.  Andra halvlek blev även den relativt chanslös. Hammarby ägde mest boll och trots att Malmö FF gjorde ett försök med ett dubbelbyte när Ola Toivonen och Sergio Peña hoppade in, så saknades förmågan att skapa någonting riktigt bra i anfallsväg för skåningarna och i stället var det fortsatt Hammarby med initiativet.

Andra halvleks bästa chans var när Williot Swedberg snurrade upp MFF-försvaret i den 78:e minuten och tvingade Ismael Diawara till en ny, fin räddning. Samma Swedberg var på nytt framme i den 80:e minuten, men då gick skottet utanför. Publiken, 29 214 åskådare till antalet, väntade därmed fortsatt på matchens första mål – och i 90:e minuten borde det ha kommit. Veljko Birmančević slog en perfekt frispark som friställde en ren, framrusande Dennis Hadzikadunic som inte kunde tro sina ögon när bollen gick utanför Davor Blazevic högra stolpe. MFF:s bästa chans i matchen och Hammarby, som varit det bättre laget i matchen, fick dra en lättandens suck. Matchen förblev mållös efter 90 minuter, precis som när lagen möttes i allsvenskan i början av maj. Förlängning i cupfinalen väntade nu – och väl där tog MFF över initiativet.

Birmančević, som fram till frisparken varit rätt osynlig, var i inledningen av förlängningen på rejält spelhumör. Efter ett par sulfinter utanför straffområdet avlossade han kort senare ett skott från långt håll som via Blazevic tog i ribban. MFF fortsatte trycka på i första förlängningskvarten och Ola Toivonen fick ett gyllene läge att nicka in ledningen på efter Hugo Larssons inspel, men Blazevic var med på noterna och räddade. I den andra förlängningskvarten vaknade Hammarby och hade en en boll i nät, som dock vinkades bort för offside och i stället förblev matchen mållös. Straffsparkar blev den sista utvägen i att avgöra cupfinalen. Malmö FF, som förlorat tre cupfinaler på raken och som 2016 föll mot Häcken just på straffar, fick nu sin revansch. Astrit Selmanis straff i femte omgången räddades av Diawara och MFF är cupmästare för första gången sedan 1989.