Ladies First: Svenska Cupen 2022 Final Rosengård Häcken

SWED repost lien mort retrouvé
Svenska.Cupen.Women.2022.Final.Rosengard.Hacken.twb22.1MT.ts
Svenska.Cupen.Women.2022.Final.Rosengard.Hacken.twb22-2.ts
Svenska.Cupen.Women.2022.Final.Rosengard.Hacken.twb22-3.ts

FC Rosengård är cupmästare i Svenska Cupen 2022. Det efter en rafflande final mot BK Häcken på Malmö IP som gick till förlängning innan Rosengård gjorde 2-1 med drygt tio minuter kvar och avgjorde matchen. Stormötet mellan FC Rosengård och BK Häcken blev så pass spännande och händelserikt som man hade kunnat hoppats på. Rosengård, som senast vann Svenska Cupen 2018, blev till slut cupmästare och delar nu förstaplatsen över antalet cuptitlar med Öxabäck IF på sex stycken. Men det satt långt inne! För BK Häcken började bäst och och tog ledningen tidigt. Redan efter åtta minuter satte Johanna Rytting Kaneryd 1-0 och, förutom en period med ett par lägen för Rosengård, dominerade Häcken den första halvleken.

Tidigt i den andra halvleken var Stine Larsen mycket nära att göra 2-0 för göteborgarna men Teagan Micah gjorde sig stor och håvade in avslutet. Men därefter var det mest hemmalaget Rosengård det handlade om i den andra halvleken. Jennifer Falk gjorde, precis som Micah, en storartad match mellan stolparna och räddade Häcken vid ett flertal tillfällen.

I den 62:a minuten var dock även landslagsmålvakten chanslös. Efter ett väggspel lyfte 17-åriga Bea Sprung in bollen i mål via ribban. Rosengård fortsatte att pressa och med fem minuter kvar av matchen hade Sprung chansen att ge skåningarna ett sent 2-1-mål. Sprung blev fri i straffområdet genom en fin djupledsboll men Falk var snabbt ute och räddade avslutet. På övertid var det Micahs tur att rädda sitt lag. Filippa Curmark sköt ett lurigt skott strax utanför Rosengårds straffområde och på något sätt fick Micah upp en hand och kunde stöta bollen i ribban och ut. Matchen gick till förlängning och där vann till slut Rosengård på sin hemmaplan inför 1 839 åskådare. Mia Persson slog ett inlägg på bortre stolpen där Stefanie Sanders stötte bollen mot mål. Jennifer Falk fångade den men bollen dömdes vara över linjen. 2-1 till Rosengård vilket också blev match- och titelvinnande.

Rosengård: Micah (MV); Öling-Berglund (K)-Arnadottir-Grant; Cankovic-Persson-Sprung; Bredgaard-Kullashi-Schough
Häcken: Falk (MV); Wijk-Rybrink-Gevitz (K)-Ökvist; Curmark-Bergman Lundin; Rytting Kaneryd-Larsen-Gejl Jensen; Rubensson