Ladies First: Damallsvenskan 2024 Östgöta Derby FC Linköping IFK Norrköping

24 aout 2024
Arena Linköping

SWED (sound not synchronised 45 to 47th)
Women.Damall.2024.Link.Norkopping.ENG.twb22.mp4

Ett derby brukar innebära hårda kamper och tuff spel, och så blev det även i Östgötaderbyt mellan Linköping och IFK Norrköping. Halvtimmen in i matchen försökte Pekings Sara Kanutte Fornes rensa bort en boll men hon råkade olyckligt sparka Sara Eriksson i ansiktet. Eriksson låg ner ett tag och kunde sedan inte fortsätta matchen utan byttes ut.  Trots avbräcket satte Linköpings Aimee Claypole ledningsmålet innan halvleken var över. Kanutte Fornes kvitterade sedan i den andra halvleken och med cirka tio minuter kvar gick Elin Rombings hörna rakt igenom alla spelare, in i mål. Men Emma Lennartsson kvitterade i minut 86 och Linköping kunde säkra en poäng i Östgötaderbyt som slutade 2–2.

Startelvan: Sofia Hjern – Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – Elin Rombing (86′), My Cato (79′), Vesna Milivojevic (79′), Fanny Andersson, Sabina Ravnell (72′) – Sara Kanutte Fornes (72′), Wilma Leidhammar
Ersättare: Filipppa Fransson, Freja Lindwall (86′), Elsa Burvall (79′), Viktoria Veber (79′), Alexandra Hellekant (72′), Dana Leskinen, Svea Rehnberg (72′)