18 aout 2024
Tele2 Arena

SWED with full  Match stopped at 90th no more goals after
Sweden.2024.Djugarden.AIK.SWED.twb22.mp4

Den första halvleken i derbyt handlade om en sak  kamp.  Det var hårda tag i duellerna och när Dino Besirovic byttes ut skadad visade han upp AIK-märket på tröjan till Djurgårdsklacken, något som irriterade Djurgårdsspelarna och ett tumult bröt ut. Senare under matchen blev Oskar Fallenius kapad i AIK:s straffområde, men domaren friade. Minuter senare satte inhoppande Bersant Celina 1–0-målet för AIK. Hans firande rörde upp känslor och ledare och spelare från båda lagen stod i en enorm klunga och tjafsade och puttade på varandra. Det slutade med två röda kort, till AIK:s assisterande Henok Goitom och till Djurgårdens tränare Kim Bergstrand. den andra halvleken satte Rui Modesto 2–0 efter att bollen damp ner framför honom när AIK hade ett långt inkast. Vid slutminuterna smälldes flera fyrverkeripjäser av från Djurgårdsklacken och matchen blev tillfälligt avbruten. Den återupptogs sedan och AIK vann med 2–0.

Djurgårdens: Malkolm Nillson Säfqvist (Jacob Rinne 57) - Adam Ståhl, Miro Tenho (Jacob Une Larsson 46), Marcus Danielson, Viktor Bergh - Besard Sabovic, Rasmus Schüller (Daniel Stensson 74) - Oskar Fallenius (Haris Radetinac 57), Tobias Gulliksen, Gustav Wikheim (Tokmac Nguen 57) - Deniz Hümmet
AIK : Kristoffer Nordfeldt (Ismael Diawara 74) - Mads Thychosen, Benjamin Tiedemann Hansen, Sotirios Papagiannopoulos, Eskil Edh - Rui Modesto, Lamine Fanne Dabo, Anton Salétros, Dino Besirovic (Bersant Celina 28) - Taha Ayari (Alexander Milosevic 80), Ioannis Pittas (Alexander Milosevic 80)