Ladies First: Damallsvenskan 2024 Vaxjo DFF Rosengard FC

10e journee
16 juin 2024

Sweden.Damall.2024.Vaxjo.Rosengard.ENG.twb22.mp4

Efter nio omgångar var FC Rosengård obesegrat i damallsvenskan. Växjö hade inte haft en lika klockren start, men kom från en stark prestation i segern mot Hammarby senast. På torsdagskvällen, när lagen ställdes mot varandra, var det gästande Rosengård som tog ledningen. Som så många gånger tidigare var det japanskan Momoko Tanikawa som spräckte målnollan när hon satte 1-0 på en retur. Det blev hennes tionde mål för säsongen. Knappt tio minuter senare var det dags igen när Sofie Bredgaard stod för 2-0. I efterspelet av en hörna kom första halvleks tredje mål. Olivia Schough slog in bollen från vänsterkanten och till slut hamnade den hos Bredgaard som slog ett perfekt inlägg. Rebecca Knaak satte bestämt dit pannan och 3-0 var ett faktum.

Innan första halvlek var över hann även Anni Hartikainen göra mål från vad som kändes som ingen vinkel alls på högerkanten. På reprisen syntes att bollen gick via Växjöförsvaret och in.- Det är tufft. De spelar bra. Vi hamnar lite efter i närkamperna. När vi vinner bollen måste vi hålla den bättre och etablera spelet, säger Emma Holmqvist. Om första halvlek var tung för Växjö så skulle andra halvlek om möjligt bli ännu tyngre. Olivia Holdt gick inte att stoppa och inom loppet av tio minuter hade danskan gjort både 5-0 och 6-0. Men det tog inte slut där. Inbytta Mia Persson slog spiken i kistan när hon nickade in matchens sjunde mål.