Tuesday, December 5, 2023

Ladies First: Nation League 2023 Holland Belgique


Group Stage 
6e journee
5 decembre 2023
Tillburg

FR (Belge)
Women.Nation.League.2023.Holland.Belgique.FRBELS.twb22.mp4
3.44 Go https://1fichier.com/?w3h57g4utnud63om9zl2

La Belgique s'est inclinée 4-0 aux Pays-Bas, mardi, à Tilburg dans son sixième et dernier match de la Ligue des Nations féminine de football.Les Red Flames terminent troisièmes du groupe A1 et joueront un barrage pour rester en Ligue A et disputer les qualifications à l'Euro 2025. Les Néerlandaises se qualifient pour le Final Four. Les Anglaises repartent "home" comme dit la chanson!


De OranjeLeeuwinnen hebben zich dinsdagavond met een 4-0 zege op België geplaatst voor de Final Four van de Nations League. De ploeg van bondscoach Andries Jonker blijft daardoor in de race voor een ticket van de Olympische Spelen van Parijs. Jonker kon in Tilburg niet beschikken over Jackie Groenen, die vrijdag tegen Engeland geblesseerd uitviel. Zij werd vervangen door Damaris Egurrola, die uiteindelijk een heldenrol had. De middenveldster kopte Oranje met twee doelpunten in de laatste minuten naar een 4-0 zege, genoeg om als eerste te eindigen in de poule.


Het werd een ware thriller op de laatste speeldag van de Nations League-groepsfase. Engeland leek namelijk lang als eerste te eindigen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kwam binnen een kwartier op 0-1 tegen Schotland. Nog in de eerste helft liep Engeland uit naar 0-4, terwijl Oranje bij rust slechts een 1-0 voorsprong had via Lineth Beerensteyn. Daardoor leek de Final Four ver weg voor de Leeuwinnen, zeker toen direct na rust de 0-5 viel bij Engeland. Via Beerensteyn verdubbelde Nederland de marge, maar er moesten meer goals vallen wilde de equipe van Jonker bovenaan eindigen. Egurrola maakte in de negentigste minuut de 3-0 en leek daarmee al de verlosser. Een minuut later was het raak in Schotland. Daardoor leek het uit te lopen op een enorme domper, maar in de laatste minuut van de blessuretijd was het wederom Egurrola die scoorde. Daarmee kopte de speelster van Olympique Lyon Oranje naar de Final Four én blijft de droom van de Spelen van Parijs levend.









Holland : Van Domselaar, Pelova (88' Jansen), Dijkstra, Spitse (73' Casparij), Janssen (73' Snoeijs), Brugts (66' Miedema), Egurrola, Roord, Van de Donk, Beerensteyn (88' Leuchter), Martens
Belgique: Evrard, Deloose (76' Philtjens), Kees, Cayman, Delacauw (46' Blom), Vanhaevermaet, De Caigny, Missipo (67' Fon), Detruyer, Wullaert, Wijnants (76' Vangheluwe)





FIRST LEG


No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED