Monday, September 18, 2023

Ladies First: Azerion Vrouwen Eredivisie 2023 2024 Review DAY 2


NED  Highlights 18092023 25mnts
Women.Vrouwen.NED.18092023.twb22.mp4
912.55 Mo https://1fichier.com/?1ilf0skvkrr2srbz9tpm
FEYENOORD FORTUNA SITTARD
NED resume 5mnts
Women.Vrouwen.2023.2024.Feyenoord.Fortuna.Sittard.NED.resume5mn.twb22.mp4
263.64 Mo https://1fichier.com/?z4y228ctilla7icct91p

Nadat Ajax en FC Twente de competitiestart aan zich voorbij lieten gaan vanwege Champions League-verplichtingen, zijn ook de landskampioen en de runner-up aan het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie begonnen. De clubs wonnen zonder problemen op bezoek bij respectievelijk Excelsior en Telstar. De Amsterdammers begonnen vrijdag met een 1-3 zege in Kralingen. Romée Leuchter maakte alles goals voor Ajax. Na afloop sprak men vooral over de laatste, diep in blessuretijd. 


De vrije trap van de aanvaller leek via de lat over te gaan, maar stuitte alsnog in het doel. Dit tot verbazing van Excelsior-keeper Isa Pothof die nadat de bal de lat had geraakt naar achteren stapte om een andere bal die op het doelnet was beland weg te slaan. FC Twente kende een dag later geen mededogen met Telstar. Het duel in Velsen eindigde in maar liefst 0-7. Na de eerste helft was de marge al vijf, mede dankzij twee goals van nieuwkomer Liz Rijsbergen. Fortuna Sittard en FC Utrecht zijn na dit weekeinde de enige clubs met zes punten uit twee duels. De Limburgers wonnen knap met 1-3 op bezoek bij Feyenoord. FC Utrecht won een doelpuntrijk treffen bij PEC Zwolle met 3-4. ADO Den Haag en PSV bleven vrijdag steken op 0-0.



De Nederlandse transfermarkt is gisteravond 15 september uur gesloten voor de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubs in Nederland hadden tot dat moment de mogelijkheid om nieuwe speelsters aan te trekken of te verkopen en maakten daar 55 keer gebruik van. Het was voor het vrouwenvoetbal in ons land de eerste keer dat transfers verliepen via de internationale window van het betaald voetbal.


Na 1 juli 2023 was de eerste transfer in de Azerion Vrouwen Eredivisie onder de vlag van het betaald voetbal voor Julie Biesmans. Zij verkaste op 6 juli van PSV naar Oud-Hervelee in de Belgische Pro League. De laatste overschrijving kwam op 14 september naam van Elvý Rut Búadóttir. Zij kwam van het IJslandse Valur naar AZ.In totaal waren er 55 transfers in de periode van 1 juli tot en met 15 september. De meeste transfers betrof een binnenlandse overgang, 21 keer. 18 speelsters waren betrokken bij een transfer naar een club in het buitenland. De hoogste competitie voor vrouwen in ons land maakt tot dusver vooral gebruik van Nederlandse spelers, maar er werden deze transferperiode ook 16 speelsters uit buitenlandse competities aangetrokken.






















No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED