Ladies First: Damallsvenskan 2023 IFK Norrköping Kristianstad

12 juin 2023

SWED ends at 86e
Women.Damall.2023.Norrkoping.Kristianstad.SWED.twb22.mp4

IFK Norrköping inledde damallsvenskan med att ta tio poäng på de fyra första matcherna. Därefter har ”Peking” kammat noll, inte mindre än åtta matcher på raken.  På måndagskvällen jagade Norrköping ett trendbrott när Kristianstad kom på besök. Och Norrköping hade flera chanser att spräcka nollan på hemmaplan. Faktum är att man hade en boll i nät när Nicole Robertson kom fri i början av andra halvlek, men målet vinkades av för offside. Ett par minuter senare hade Norrköping ännu en chans att ta ledningen. Den här gången på straff. Mittfältaren Vilma Koivisto klev fram och sköt - i stolpen.  Därefter dröjde det inte lång tid innan matchens första mål kom. Men det var Kristianstad som gjorde det. Emmi Alanen avslutade ett fint anfall och placerade säkert in 1-0 till gästerna bakom Sofia Hjern.