Wednesday, June 7, 2023

Dirk Kuyt Feyenoord & Utrecht Goals


NED 25mnts 40 goals
Eredivisie.D.Kuyt.Goals.NED.twb22.mp4
984.56 Mo https://1fichier.com/?jtl885b43r2vnmi79y7s

Dirk Kuyt staat bekend om zijn intense motivatie en doorzettingsvermogen. Hij is geliefd bij het publiek, waar hij ook speelde. Zijn carrière sloot hij af zoals hij wilde: Kampioen met Feyenoord. In de zomer van 2017 wist Dirk Kuyt zijn carrière op een bijzonder glansrijke manier af te sluiten. In zijn laatste wedstrijd voor de club kwam de aanvaller driemaal tot scoren en dat leverde Feyenoord de landstitel op. Kuyt speelde in totaal negentien seizoenen in zijn carrière. Overal waar de Katwijker speelde, wist hij uit te groeien tot een publiekslieveling en dat kwam voornamelijk door zijn geweldige instelling en doortastendheid.


Kuyt speelde in de jeugd bij de amateurs van Quick Boys. Begin 1998 mocht de doelpuntenmaker debuteren in het eerste van de club. In totaal kwam Kuyt zes wedstrijden in actie voor de club, waarin hij driemaal trefzeker was. Na één seizoen maakte de voetballer al direct de overstap naar FC Utrecht. Dirk Kuyt speelde in totaal vijf seizoenen in het shirt van FC Utrecht en kwam in 160 Eredivisie-duels in actie. Bij FC Utrecht speelde hij op 1 juni 2003 zijn laatste wedstrijd, dit was dan ook gelijk de finale van de KNVB Beker. FC Utrecht zegevierde met 4-1 tegen Feyenoord en Kuyt was één van de doelpuntenmakers. Opvallend genoeg verkaste de speler dezelfde zomer nog naar de Rotterdamse club voor een bedrag van één miljoen euro. 


Kuyt was tussen 2003 en 2006 actief bij Feyenoord en in die periode krijgt de carrière van de aanvaller een echte boost. De speler was al snel een onbetwiste basisspeler en kwam al vlug in beeld bij het Nederlands elftal. Vooral in zijn tweede seizoen bij de Rotterdamse club wist Kuyt een stempel te drukken. De aanvaller werd namelijk topscorer van de Eredivisie met 29 treffers. Overigens werd Kuyt zowel in 2004, 2005 als 2006 topscorer van Feyenoord.












No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED