14 mai 2023
Allianz Stadium

SWED
Sweden.2023.Hammarby.Djugardens.SWED.twb22.mp4

Derbyt mellan Hammarby och Djurgården hade en hackig inledning när Mads Fenger skadade sig och fick utgå. Och bara några minuter senare behövde även Viktor Djukanovic bytas ut med en skada.Efter cirka halvtimmen spelad skulle det första målet trilla in i det målrika derbyt.Marcus Danielson tog bollen på handen och domaren blåste straff. Nahir Besara stegade upp och satte den säkert för 1-0 till Hammarby.Och precis innan halvtidsvilan slog Hammarby till igen.

Besara slog hörnan och där stod Nathaniel Adjei som styrde in bollen i mål på volley. 2-0 och en rejäl uppförsbacke för Djurgården inför den andra halvleken.– Det gäller att gå ut rakryggade i den andra halvleken och inte gömma sig, säger Danielson .Och de gjorde dem. Någon minut in i den andra halvleken kom Oliver Berg i ett jätteläge och han sköt mot mål. Edvin Kurtulus stod dock i vägen men han fick inte kontroll på bollen och sparkade in den i det egna nätet

Men glädjen varade inte länge för Djurgården.Tio minuter senare hittade Besara fram till August Mikkelsen som satte sitt första allsvenska mål i Hammarbytröjan, via Jesper Löfgrens ben.Och med cirka halvtimmen kvar nådde Danielson högst på en hörna. Bollen gick till inbytte veteranen Haris Radetinac som nickade in bollen i mål.Djurgården var inne i matchen igen.Men då drog Tommi Vaiho ner Jusef Erabi och Hammarby fick matchens andra straff.Besara drog till med en fräckis från straffpunkten, en ”panenka, alltså när man chippar bollen. Chippen blev halvt misslyckad, men Vaiho lyckades ändå inte rädda bollen. 4-2 till Hammarby och Bajen stormade mot segern.Fredrik Hammar fällde Besard Sabovic i matchens slutskede och Marcus Danielson satte säkert 4-3 från straffpunkten.Slutminuterna bestod av en febril kvitteringsjakt för Djurgården. Men Hammarby höll emot och vann med 4-3.Mikkelsen efter första målet: ”Fantastiskt”: