Ladies First: Damallsvenskan 2023 Opening FC Rosengård Piteå IF Damfotboll

(Day One)
24 march 2023

SWED
Sweden.Damall.2022.2023.Rosengaard.Pitea.SWED.twb22.blogspot.mp4

Regerande mästarna FC Rosengård välkomnade Piteå IF till Malmö IP för säsongspremiären i OBOS Damallsvenskan under fredagskvällen. Hemmalaget styrde bollinnehavet under matchens gång men gästerna var inte ofarliga i omställningarna, och skulle få med sig en poäng från öppningsmatchen. Efter en mållös första halvlek nickade Loreta Kullashi in 1-0 för hemmalaget på en väl utförd hörnvariant strax efter pausvilan. En fast situation skulle även bli gästernas räddning i matchen då Hanna Andersson kunde nicka in 1-1 i den 82:a minuten efter att Fanny Andersson slagit in en farlig frispark i straffområdet. Rosengård pressade på för ett sent segermål men PIF höll undan och premiären slutar med delad pott.