Ladies First: Friendly 2022 Holland Denmark

15 novembre 2022
MacPark Stadion

NED
Women.Friendly.2022.Holland.Denmark.NED.twb22.mp4

Kvindelandsholdet skulle tirsdag aften i kamp for sidste gang i 2022, da det gjaldt en spændende landskamp på udebane mod Holland. Danmark var uden kaptajn en skadet Pernille Harder i opgøret, og derfor sad anførerbindet på armen af Simone Boye. Hjemmeholdet kom bragende ud af starthullerne og satte sig hurtigt på opgøret med et stærkt presspil. De danske spillere havde svært ved at holde fast i bolden, og det betød hollandsk dominans i langt størstedelen af første halvleg. Det gav pote efter 25 minutter. Holland sendte et frispark fra højre side ind i feltet, hvor Dominique Janssen lidt tilfældigt sparkede bolden i nettet. 1-0.Holland fortsatte spildominansen i den resterende del af første halvleg, hvor Lene Christensen i det danske mål måtte diske op med flere gode redninger. Værternes Sherida Spitse sendte et frispark på overliggeren, mens Amalie Vangsgaard stod for Danmarks bedste mulighed, da hun sparkede bolden et stykke forbi mål.

Danmark kom bedre ud til anden halvleg, dog uden at det resulterede i nævneværdige chancer. I stedet fordoblede den hollandske angriber, Lineth Beerensteyn, hjemmeholdets føring med en resolut, flad afslutning. De rød-hvide gæster bragte herefter friske kræfter i spil, men i åbent spil gav det ikke de store chancer. 10 minutter før tid kunne Rikke Sevecke have bragt spænding tilbage i opgøret. En løs bold efter et hjørnespark landede for fødderne af forsvarsspilleren inde i feltet, men desværre sendte hun bolden over mål. Tættere på en reducering kom Danmark ikke i slutfasen, og derfor sejrede Holland med 2-0. Kvindelandsholdet skal i aktion igen til februar. Kampene forventes offentliggjort inden årsskiftet.