Ladies First: Sweden Damallsvenskan 2022 2023 Linköping FC Kalmar IFK

24 octobre 2022
Linkoping Arena

SWED
Swednen.Damall.2022.2023.Linkopping.Kalmar.SWED.twb2.mp4

Alyssa Walker gav IFK Kalmar ledningen mot Linköping halvvägs in i den första halvleken. Linköping kvitterade genom Yuka Moniki innan halvleken var över och tog sedan också ledningen genom Amalie Wangsgaard tio minuter in i den andra. I det läget var Linköping fem poäng efter Rosengård med två matcher kvar att spela, men när Alyssa Walker gjorde sitt andra mål i matchen till 2-2 var gapet återigen ointagliga sju poäng. Linköping hade flera lägen att göra ett segermål, bland annat en nick i ribban av Wangsgaard under tilläggstiden, men något mål blev det inte och FC Rosengård kan därmed ännu en gång titulera sig svenska mästarinnor. Matchresultatet innebär att kampen om Europaplatserna bakom Rosengård hårdnar inför avslutningen, samtidigt som Kalmar fick med sig en viktig poäng i kampen om att undvika kvalplatsen.