Denmark Superligaen 2022 2023 AAB Aalborg Viborg FF

24 octobre 2022

DEN
Denmark.SuperLigaen.2022.2023.AAB.Viborg.DAN.twb22.mp4

Aalborg. Viborg FF sendte mandag aften AaB et skridt tilbage i overlevelseskampen. Med en sejr på 3-1 i Aalborg brød midtjyderne nemlig nordjydernes stime efter fire kampe uden nederlag
Samtidigt udbyggede Viborg sin stime med pointhøst i Superligaen til otte kampe i streg.
AaB ligger nu med 14 point på 11.-pladsen i Superligaen og har tre point op til Brøndby over stregen. Viborg har fra andenpladsen tre point op til FC Nordsjælland. Efter en stærk start fra nedrykningstruede AaB var det topholdet Viborg, som viste de største fodboldmæssige kvaliteter og det spilmæssige overtag i opgøret. Hjemmeholdet tog tidligt initiativ i opgøret. Her stod 24-årige Marco Ramkilde gennem første halvleg for en stor del af de offensive indsatser i sin startdebut på Aalborg Portland Park efter tilbagekomsten til AaB.

Det gav pote efter et kvarter, hvor Allan Sousa sendte et velplaceret indlæg ind i feltet, hvor angriberen tårnede op og satte hovedet på. Selv om Lucas Lund i Viborg-målet fik hånden på, var det ikke nok til at afværge AaB-scoringen Scoringen satte gang i gæsterne, og der gik kun syv minutter, inden midtjyderne svarede igen. En lang tværaflevering fra Anton Gaaei endte ved Jay-Roy Grot, som sendte den forbi AaB's unge Theo Sander fra klos hold. Et decideret drop fra den 17-årige målmand kastede med 20 minutter igen føringsmålet, som var under opsejling, af sig. Clint Leemans forsøgte med et skud fra distancen, som Theo Sander dykkede ned efter. I stedet for en redning kom keeperen skævt ned i bolden og sendte den i eget net. Ti minutter senere udbyggede Jakob Bonde føringen med et skud fra distancen, som Sander ikke formåede at vippe væk trods en hånd på bolden. Her så den unge målmand igen uheldig ud.