Wednesday, June 29, 2022

Turkey SuperLig 2021 2022 Basaksehir Trabzonspor

 
22 mai 2022
Fatih Terim Stadyumu

TURK
Turkey.SuperLig.2021.2022.Basaksehir.Trabzonspor.TURK.twb22.mp4
4.7 Go
https://uptobox.com/1kpoh1ugh00n
https://filejoker.net/jmxs9is9hn12

Trente-huit ans. Près de quatre décennies après, le Trabzonspor Kulübü remporte le titre de champion de Turquie, le septième de son histoire. Depuis quelques années, le club situé dans le Nord-est du pays a fait son retour sur le devant de la scène du football turc. Relégué à un rôle de club de milieu de tableau pendant longtemps, le Trabzonspor possède une histoire riche, étant considéré comme le quatrième membre du Big Four avec le Fernerbache, Besiktas et Galatasaray.


Il faut attendre la saison 2019-2020 pour revoir le club sur le podium mais aussi remporter une nouvelle Coupe de Turquie. Cette saison, Trabzonspor a enfin obtenu le titre qui leur échappe depuis 1984. Emmené par des cadres tels que Marek Hamsik, Gervinho, Edin Visca et Andreas Cornelius, le club a dominé d’une main de fer toute la saison sans réelle concurrence. Le bilan est impressionant, 22 victoires, 12 nuls, 2 défaites, en plus d’avoir la meilleure défense du championnat. Les scènes de liesse dans la ville ont fait le tour du monde et ont ramené de la joie et du bonheur à un peuple qui attend le retour au premier plan de son équipe depuis tant d’années. L’histoire du Trabzonspor Külübü est assez particulière. Fondé sur la base de clubs ennemis, la fusion de quatre équipes allait, en réalité, apporter l’un des meilleurs palmarès du football turc avec 7 titres de champions, 9 Coupe et Supercoupe de Turquie. Trop longtemps dans l’ombre des clubs stambouliotes, la province du Trazbon va redécouvrir les grandes soirées européennes. Voit-on peut-être le début d’une domination sans partage d’un club sur le football turc ?


Yeni Malatyaspor'u 5-1 mağlup ederek sezona başlayan Trabzonspor, Sivasspor'u 2-1, Giresunspor'u da 1-0 ile geçti. Sonrasında-0 geriye düşmelerine karşın Galatasaray ile 2-2 berabere kalarak zirvenin ortağı olmayı sürdürdüler.Ligin 5. maçında zorlanmalarına karşın Kasımpaşa engelini tek golle geçtiler. Ancak son hafta Konyaspor ile 2-2 berabere kalmaktan kurtulamadılar. Ancak Beşiktaş'ın üst üste kayıplarıyla birlikte bir kez daha zirveye çıkma fırsatını yakaladılar. Kayserispor'u da deplasmanda 2-1 deviren bordo-mavililer, sonrasında Fenerbahçe, Göztepe ve Rizespor karşısında 3'te 3 yaparak en yakın rakibine 7 puan fark attılar. Ligin 12. haftasında direkt rakiplerinden Beşiktaş'ı da mağlup ederek liderlik koltuğunda fazlasıyla rahatladılar.  Sonrasında ise önce Gaziantep FK'yı sonra Karagümrük'ü yenerek rakiplerinin de puan kayıplarıyla birlikte zirvede tek başlarına kaldılar. Sonrasında Adana Demirspor'u 2 golle deviren bordo-mavililer, ligin 16. haftasında Antalyaspor'a yenildi. Bu sonuçla birlikte Trabzonspor'un ligde 27 maçlık yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu.


Kafalar 'acaba'ların oluştuğu bu dönemde evinde Hatayspor'u konuk eden Trabzonspor, aldığı 2-0'lık net galibiyetle bir kez daha zirvede en azından uzun süre rahat olacaklarını kanıtladı. Sonrasında ise Altay karşısında 1-0 geriye düşmelerine karşın sahadan 2-1'lik skorla ayrılmayı başardılar. İlk devrenin son karşılaşmasında Başakşehir'i konuk eden bordo-mavililer, sahadan 0-0'lık sonuçla ayrıldı. İkinci yarıya Yeni Malatyaspor galibiyetle başlayan Trabzonspor, sonraki maçta önce Sivasspor sonra Giresunspor ile berabere kaldı. Ancak milli ara öncesinde Galatasaray'ı deplasmanda 2-1'lik skorla yenmeyi başardılar. Sonrasında ligde Kasımpaşa'yı tek golle geçtiler ve kupada da Denizlispor karşısında sürpriz yaşamadan çeyrek finale kaldılar. Sonrasında en yakın rakibi Konyaspor'u konuk eden Trabzonspor, zor da olsa maçı 2-1 kazandı ve zirvede rahatladı. Zor geçmesi beklenen Alanyaspor maçını ise 4 golle kazanarak gövde gösterisi yaptılar.  Sonrasında Kayserispor 3-2 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştılar. Kadıköy'de Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasına rağmen sahadan beraberlikle ayrılsalar da son 10 haftada 15 puanlık bir farkla girmeyi başardılar.


Sonrasında Göztepe, Rizespor, Beşiktaş ve Gaziantep FK maçlarından 5 puan toplayabilen Trabzonspor, şampiyonluğu daha önce garantileme fırsatını kaçırdı. Sonrasında da Karagümrük ile berabere kaldılar. Adana Demirspor'u deplasmanda 3-1 deviren Trabzonspor, Antalyaspor karşısında 1 puan alarak 38 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Sonrasında Hatayspor ile 2-2 berabere kalırken Altay'ı 2-1'lik skorla geçtiler.


Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'ndaki mücadelede gülen 3-1'lik skorla ev sahibi takım oldu. 
Emre Belözoğlu'nun takımı, 11 Stefano Okaka, 31' Alexandu Epureanu ve 42' Serdar Gürler'in golleriyle ilk yarıyı 3-0 öne kapattı. Şampiyon Trabzonspor ikinci yarıda farkı indirme adına açık aradı. Bordo-mavililer 59. dakikada Anthony Nwakaeme'nin golüyle skoru 3-1'e getirdi. Kalan bölümde başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma Başakşehir'in üstünlüğüyle sona erdi: 3-1. Bu sonuçla Medipol Başakşehir, sezonu 8 haftalık yenilmezlik serisiyle noktaladı ve dördüncü olarak Avrupa vizesi aldı. Turuncu-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turundan organizasyona katılacak. İlk maçlar 21 Temmuz'da oynanacak. Trabzonspor ise sezonu 3 mağlubiyetle bitirdi. (Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir)

Başakşehir: Volkan, Caiçara, Epureanu, Duarte, Lima, Tolga, Deniz, Berkay, Mahmut, Trezeguet, Okaka
Trabzonspor: Uğurcan, Dorukhan, Ahmetcan, Hugo, İsmail, Berat, Bakasetas, Visca, Hamsik, Djaniny, Cornelius

SUPER TURU
28 juin 2022



TURK
Turkey.SuperTuru.27062022.twb22.ts
1.3 Go
https://uptobox.com/2r11bhkmgnxj
https://filejoker.net/m5o43ntxajq6












No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED