Ladies First: Champions League 2024 2025 FC Twente Chelsea

17 octobre 2024

Women.CL.2024.2025.Twente.Chelse.ENG.twb22_1.ts
Women.CL.2024.2025.Twente.Chelse.ENG.twb22_2.ts
Women.CL.2024.2025.Twente.Chelse.ENG.twb22_3.ts

FC Twente heeft donderdag een pijnlijke 1-3 nederlaag geleden tegen Chelsea in de Champions League. De tukkers konden vooral in de eerste helft weinig beginnen tegen de ploeg van oude bekende Wieke Kaptein. FC Twente stond binnen twintig minuten al 0-2 achter in De Grolsch Veste. Agnes Beever-Jones opende in de zevende minuut de score met een schot dat nog van richting werd veranderd door een Twente-speelster. Nog geen tien minuten later ging Olivia Clark in de fout. De keeper van Twente stond te ver voor haar doel, waar Maika Hamano met een perfect afstandsschot van profiteerde. Naarmate de wedstrijd vorderde werd FC Twente iets gevaarlijker. Toch was het Chelsea dat in de 63e minuut de 0-3 maakte via een benutte penalty van Guro Reiten. FC Twente deed nog iets terug na een goede counter-goal van Nikee Van Dijk, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen. Chelsea is door de klinkende zege de koploper in groep B. FC Twente zakt naar de derde plaats met drie punten uit twee wedstrijden. Real Madrid staat boven de tukkers, omdat het eerder op de avond met 4-0 won van Celtic. Twente komt over een maand pas weer in actie in de Champions League. Op 13 november is de eerstvolgende wedstrijd, tegen Real Madrid.