Demie Finale
23 mai 2024

NED
Eredivisie.PlayOffs.2023.2024.Utrecht.Sparta.NED.twb22.mp4

FC Utrecht staat in de finale van de play-offs om een ticket voor de Conference League. Donderdagavond werd Sparta Rotterdam in eigen huis met 3-1 verslagen. Ryan Flamingo, Sam Lammers en invaller Victor Jensen draaiden een achterstand volledig om.

In de aantrekkelijke eerste helft kreeg Sparta de beste kansen. Na een knap door doelman Vasilios Barkas gekeerde kopbal van Metinho en een schot van Koki Saito (net over) kwam de Rotterdamse formatie door een kopbal van Tobias Lauritsen uit een corner op voorsprong. Flamingo maakte er al snel 1-1 door na een kopbal van Hidde ter Avest het beslissende knikje te geven.FC Utrecht was na rust oppermachtig. Na een afgekeurd doelpunt van Souffian El Karouani door de VAR, schoot Sam Lammers de 2-1 binnen. In de extra tijd werd het zelfs nog 3-1. Doelman Nick Olij was mee naar voren bij een corner, rende nog terug, maar verloor net over de middenlijn een duel van invaller Jensen. Die schoot de bal gemakkelijk in een leeg doel. FC Utrecht speelt zondag om 18.00 uur in de eigen Galgenwaard in de finale tegen Go Ahead Eagles.