Wednesday, April 17, 2024

Ladies First: KNVB Beker 2023 2024 De Vrouwen Klassieker Ajax Feyenoord


Demie Finale
16 avril 2024

NED
Women.Beker.2023.2024.Ajax.Feyenoord.SF.NED.twb22.mp4
4.07 Go https://1fichier.com/?yprkca6ovebf7wc1ymbq
NED resume 10mnts
Women.Beker.2023.2024.Ajax.Feyenoord.resume.NED.twb22.mp4
330.19 Mo https://1fichier.com/?9ko4503c6bcjugly2fcd

C'est le seul espoir de titre pour les filles de l'Ajax. Elles ont récemment perdu 2-1 contre le SC Heerenveen et sont maintenant à sept points du leader du FC Twente dans le championnat national avec seulement trois matchs à jouer. La Ligue des Champions au cours de laquelle les quarts de finale ont été atteints pour la premiere fois s'était également terminée par une défaite contre Chelsea.


De is nog de enige hoop op een prijs voor de Ajax Vrouwen. Onlangs werd op bezoek bij SC Heerenveen namelijk met 2-1 verloren, waardoor in de competitie de achterstand op koploper FC Twente zeven punten is met nog maar drie wedstrijden te spelen. Eerder kwam het historische Champions League-seizoen, waarin de kwartfinale werd gehaald, ook al ten einde door over twee wedstrijden met 4-1 (0-3 en 1-1) te verliezen van Chelsea.


Door op De Toekomst moeizaam af te rekenen met Feyenoord, dat in de kwartfinale verrassend met 3-0 te sterk was voor FC Twente, mag Ajax nu dus wel blijven hopen op bekerwinst. Wie de tegenstander is op 20 mei wordt woensdagavond duidelijk. Dan spelen Excelsior en Fortuna Sittard in de andere halve finale. Ajax, dat volgend seizoen onden leiding staat van Hesterine de Reus, kwam op voorsprong in de eerste helft. Feyenoord-verdediger Noëlle van der Sluijs ging na een voorzet van Chasity Grant in de fout bij het uitverdedigen en leverde de bal zomaar in bij Tiny Hoekstra. Die wist wel raad met dat buitenkansje. Ze had in oktober ook al de enige gemaakt in Rotterdam (0-1) en in februari scoorde ze ook toen Ajax met liefst 4-0 afrekende met Feyenoord.


Zo overtuigend als toen was het allemaal niet wat Ajax tegen Feyenoord liet zien en spits Ella Van Kerkhoven profiteerde daar in de 67ste minuut van. De in februari van KRC Genk overgekomen spits zorgde er met haar vijfde goal in haar laatste vijf wedstrijden voor dat Feyenoord een verlenging af wist te dwingen: 1-1.In die verlenging was het wederom een niet al te handige actie bij Feyenoord die de beslissende Ajax-goal inleidde. Esmee de Graaf werd door de benen gespeeld door Grant en besloot de Ajax-aanvalster beet te pakken en naar de grond te trekken. De penalty die volgde was wel aan Ajax-captain Sherida Spitse besteed. De recordinternational van de Oranje Leeuwinnen bleef kalm en schoot Ajax daarmee naar de bekerfinale: 2-1. Ook omdat Ajax-keepster Regina van Eijk nog een grote kans van Feyenoord verijdelde.

AZERION DIVISIE GAME















No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED