Saturday, December 9, 2023

Ladies First: Azerion Eredivisie 2023 2024 De Vrouwen Topper PSV Ajax Amsterdam


11e journee
9 decembre 2023

NED
Women.Vrouwen.2023.2024.Psv.Ajax.NED.twb22-1.mp4
3.24 Go https://1fichier.com/?s7q7rdbuocnrwtmxpal2
Women.Vrouwen.2023.2024.Psv.Ajax.NED.twb22-2.ts
1.58 Go https://1fichier.com/?cjup0l93ttmrux0hrc2e

De voetbalsters van PSV hebben op de valreep een punt overgehouden aan het treffen met Ajax. Chimera Ripa maakte zaterdagmiddag in de extra tijd de 3-3 in Eindhoven. De eerste grote kans van de wedstrijd was direct raak op PSV Campus De Herdgang. Joëlle Smits bleef kalm voor het doel van Regina van Eijk en schoof de bal in de hoek: 1-0 voor de thuisploeg. Ajax antwoordde via Quinty Sabajo, die de bal vanaf rechts kreeg van Romée Leuchter. Haar inzet werd niet voldoende gekeerd door keepster Lisan Alkemade: 1-1. Ajax was niet veel later dicht bij de voorsprong. Het jonge talent Lily Yohannes schoot via Alkemade op de lat.


Na een uur spelen lag het voordeel toch bij Ajax. Weer had Alkemade de natte bal niet klemvast en de rebound was een eitje voor ex-PVS’er Leuchter: 1-2. Sabajo raakte met een schot van afstand nog eens de lat namens de vrouwen uit Amsterdam, die zaterdagmiddag niet met hun naam op het shirt speelden maar met drie witten stippen, een stil protest tegen online haat op sociale media. Een kwartier voor tijd viel de 1-3 via Bente Jansen, waarna Ajax-speelster Isa Kardinaal een eigen goal maakte: 2-3. PSV rook bloed en Chimera Ripa demarreerde in de toegevoegde tijd naar 3-3. Alkemade hield PSV bij de laatste aanval van Ajax op de been.
Na elf wedstrijden, dus halverwege de Azerion eredivisie vrouwen, kan PSV een winterrapport overleggen met vijf zeges, drie gelijke spelen en drie nederlagen. Cijfers die passen bij een club die het afgelopen zomer over een andere boeg gooide. Met Roeland ten Berge kwam er een nieuwe trainer met een specifieke eigen speelstijl. Daarnaast versterkte Maud Roetgering het technisch hart. Het Eindhovense team, met Nina Nijstad als aanwinst op het middenveld, mist nog de stabiliteit om bovenin mee te draaien. Maar dit gelijkspel tegen Ajax en eerder de nipte nederlaag tegen FC Twente geven aan dat dat er in de toekomst wel weer in zit.


Ajax : Van Eijk, Noordam, De Sanders (46. Kardinaal), Spitse, Weerden (82. Verhoeve), Sabajo (72. Van de Velde), Yohannes (46. Noordman), Van Gool, Grant, Leuchter, T. Hoekstra (72. Jansen)
PSV: Alkemade; Coolen (82. Koeleman), Hendriks, Worm, Bross; Strik (82. Stoit), Nijstad, Ripa; Hulswit (69. Giesen), Smits, Snellenberg (69. Riley).

























No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED