22 octobre 2023
Tele2 Arena

SWED
Sweden.2023.Djugarden.Hammarby.SWED.twb22.mp4

Derbyt mellan Djurgården och Hammarby slutade mållöst. Men Blåränderna ville ha en straff tidigt i matchen.  - Den tar klart och tydligt på hans (Nahir Besara) hand, säger Marcus Danielson. Något som domaren Mohammed Al-Hakim missade. – Al-Hakim sa till mig i halvtid att det skulle varit straff, säger Marcus Danielson.  erbyt bjöd inte på särskilt många heta målchanser. I den första halvleken ropade Djurgården på straff efter att bollen till synes tagit på Nahir Besaras hand. Domaren valde dock att fria. Lucas Bergvall fick ett ypperligt läge att ge Djurgården ledningen efter ett inspel från Samuel Dahl, men Bergvalls skott räddades av Oliver Dovin i Hammarbys mål. – Det är klart det är en bra räddning. Men det ska sitta nere i hörnet eller i första, säger Bergvall . Några minuter senare fick 17-årige Bergvall ett till bra läge på en hörna, men mittfältarens nick gick utanför. – Jag tycker jag gör en bra match, men det är målet som saknas, säger han.

Hammarby höjde sig i den andra halvleken, men de grönvita hade svårt att komma till vassa lägen. Matchen slutade 0–0, vilket innebär att tabellfyran Djurgården behåller försprånget på sex poäng ner till sexan Hammarby. – Självklart vill man ha en vinst. Speciellt i en sådan här derbymatch när man vill komma ikapp Djurgården, säger Fredrik Hammar. Besvikelse i Bajen alltså, som hade noll avslut på mål i derbyt.– Vi var inte lika farliga sista tredjedelen som vi varit tidigare under hösten. Det var bättre i andra halvleken, men fortfarande inte tillräckligt bra, säger Fredrik Hammar.