Ladies First: Damallsvenskan 2023 Rosengård Brommapojkarna

20e journee
15 septembre 2023

Women.Sweden.2023.Rosengard.Brommapojkarna.ENG.twb22.mp4

Det var gästande BP som tog ledningen på Malmö IP när omgång 20 sparkade igång under fredagskvällen. Nyförvärvet Luise Lillbäck visade upp ett rappt steg och ett kyligt avslut då hon löpte sig fri och prickade in 1-0 i den 28:e minuten. Ledningen stod sig till den 72:a minuten, då Gudrun Arnadottir vid den bortre stolpen knoppade in Sofie Bredgaards inåtskruvade hörna. Bredgaard blev målskytt bara fyra minuter senare – ett behärskat vänsterskott efter ett lågt inspel – och Rosengård hade vänt på matchen. Och det som fungerade en gång skulle fungera två gånger: i den 86:e minuten kom en kopia på 1-1–målet, då Arnadottir nickade in 3-1 vid bortre stolpen efter en inåtskruvad hörna av Bredgaard, Rosengårds talisman ikväll.