Ladies First: Damallsvenskan 2023 Djugarden Kristianstadts DFF

19e journee
4 septembre 2023

SWED with full post & Pre Match 17H - 20H30
Women.Damall.2023.Diff.Kddf.SWED.twb22.mp4

Djurgården gick mot en tabellmässigt viktig seger i den damallsvenska återstarten. Då klev Therese Ivarsson fram i sista sekund för sitt Kristianstad. I 94:e minuten fick hon in en kvittering till slutresultatet 1-1. I över en timme var det mållöst på Stadion, när Djurgården tog emot Kristianstad i den damallsvenska återstarten. Detta trots att gästerna i perioder hade ett tydligt spelövertag. Men med 67 minuter spelade var det i stället Djurgården som tog ledningen i matchen. Detta då talangen Stinalisa Johansson bröt in från kanten och placerade bollen vid bortre stolpen. Ett mål som dessutom såg ut att ge blåränderna segern.

Kristianstad låg dock på för en kvittering, och på stopptiden, i absolut sista sekund, lyckades de. Therese Ivarsson fick bollen i mål efter en stökig hörna. Det dröjde sedan bara sekunder innan matchen var över, och lagen fick därmed dela på poängen. – Det är så himla gött att vi inte slutar kriga. Men man vill alltid ha tre poäng. Vi har bollen men vi gör inte mål, säger Ivarsson efter matchen.