Tuesday, September 19, 2023

8-2 Tegen Cruijff Doelpuntenregen In De Klassieker


NED 20mnts Doc
Cruijff.Doelpuntenregen.In.De.Klassieker.NED.twb22.mp4
927.72 Mo https://1fichier.com/?vn91sfkjm5ywb1uyfw9w

Dans un spectacle fantastique sur une pelouse détrempée, l'Ajax a gagné avec un énorme 8-2, mené par les super talents Marco van Basten et Jesper Olsen. Ce match est connu comme l'une des plus grandes victoires de l'Ajax contre son principal rival. La Classique du 18 septembre 1983 fut controversée et spectaculaire.



Krachtmetingen tussen Ajax en Feyenoord zijn vaak duels waarover lang, soms heel lang wordt nagepraat. De doelpuntrijke Klassieker uit het seizoen 1983/1984 werd er een om nooit te vergeten. Het was een duel voor de eeuwigheid. Tijdens de wedstrijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam werd maar liefst tien keer gescoord. Extra bijzonder: het was het eerste duel van ras-Ajacied Johan Cruijff in het shirt van Feyenoord tegen 'zijn' Ajax. In een geweldig spektakel op een kletsnatte grasmat won Ajax onder aanvoering van supertalenten Marco van Basten en Jesper Olsen met maar liefst 8-2. Het duel staat te boek als een van de grootste overwinningen van Ajax op de aartsrivaal.


De Klassieker van 18 september 1983 was spraakmakend en spectaculair. Niet alleen voor de toeschouwers in het klassieke stadion, maar vooral ook voor de hoofdrolspelers zelf. In deze special blikken toenmalig Ajax-trainer Aad de Mos, zijn spelers Sonny Silooy en Edo Ophof plus twee supporters terug op deze onvergetelijke voetbalmiddag. "Ik was zo trots als een pauw nadat we met 8-2 hadden gewonnen van Johan Cruijff en co", vat oud-trainer De Mos zijn gemoed van veertig jaar daarvoor bondig samen. Waarna de Hagenaar zijn toenmalige spelersgroep treffend typeert. "Veel spelers in de selectie waren jong, maar wel vergiftigd met voetbaltalent."Aan de unieke Klassieker uit 1983/1984 ging een pikante geschiedenis vooraf. Cruijff groeide als Ajacied in de jaren zestig en zeventig uit tot voetbalicoon en werd de beste Ajax-speler ooit. De eeuwige nummer veertien was de vedette in een selectie die de Amsterdamse club veel prijzen en zelfs wereldfaam bezorgde.




















No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED