Match Aller
1 juin 2023

NED
Eredivisie.PlayOffs.2022.2023.Utrecht.Sparta.Rotterdam.NED.twb22.mp4

“Sparta is niet voor niks als zesde geëindigd”, zei Mark van der Maarel eerder deze week nog zo tegen SoccerNews.nl “Ze hebben een bepaald speelplan dat heel goed voor ze werkt, dus daar zijn we zeker voor op onze hoede.” Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar het was Sparta dat in de Domstad van Nederland op voorsprong kwam. Dat had al eerder in de wedstrijd kunnen gebeuren, maar na goed en wel vijf minuten spelen speelde Koki Saito keeper Vasilios Barkas wel voorbij, maar raakte hij daarna de lat. In de aanloop naar de 0-1 kregen de Rotterdammers wat hulp van de videoscheidsrechter van dienst, die aan de bel trok nadat hij geconstateerd had dat Tobias Lauritsen onrechtmatig tegengehouden was bij een hoekschop. Het gevolg: een penalty die benut werd door Vito van Crooij.

Tien minuten later maakte Lauritsen zelf de 0-2, waardoor Utrecht dus al helemaal in de achtervolging moest. Daarbij konden de Domstedelingen van trainer Michael Silberbauer natuurlijk wel rekenen op (gedeeld) Eredivisie-topscorer Anastasios Douvikas, die de aansluitingstreffer maakte na een carambole. De thuisploeg kreeg ook gewoon een flink aantal kansen, maar de bal ‘floepte’ er bepaald niet makkelijk in. Michael Silberbauer bracht Bas Dost binnen de lijnen, in de hoop dat de nummer 9 wat zou kunnen forceren, maar dat was ijdele hoop. Sparta is de favoriet om de volgende ronde te bereiken.