Denmark DBU Pokalen 2022 2023 Vanløse IF AAB Aalborg

Vanløse Idrætspark

DANISH with 10mnts prematch & 25mnts post match
Denmark.DBU.Pokal.2022.2023.Vanlose.IF.Aab.DAN.twb22.mp4

AaB's spillere, trænere og fans kan ånde lettet op efter en flirt med en stor fiasko.
Nordjyderne skulle bruge forlænget spilletid for at få ekspederet Vanløse fra Danmarks fjerdebedste række ud af pokalturneringen. Den ordinære spilletid endte 1-1, før AaB tog sejren med 3-1 efter forlænget spilletid. I løbet af de 120 minutter fik AaB tre straffespark.
Med sejren er AaB klar til ottendedelsfinalerne og kan fortsætte jagten på klubbens fjerde pokaltitel, mens Vanløse må rette fokus på oprykningskampen i 3. division efter en hæderlig pokalfight. Gennem store dele af opgøret var det ikke til at se, de to hold normalt spiller på vidt forskellige niveauer. Hjemmeholdet spillede med stor optimisme og en ukuelig tro på en overraskelse, og det belønnede sig i det 26. minut.

Rasmus Lytsen fik akkurat skrabet bolden over stregen efter en returbold fra den 17-årige AaB-keeper Theo Sander. Målscoreren nåede bolden for næsen af Kristoffer Pallesen.
Sædvanligvis dækker Pallesen pladsen som højre back, men grundet tre skader i det centrale forsvar var han henvist til agere midtstopper sammen med 18-årige Sebastian Otoa. Efter pausen blev midtbanespilleren Malthe Højholt så Pallesens makker i det afbudsramte forsvar.
Fra anden halvlegs start fik AaB et overtag, og et tungt pres førte til et straffespark ni minutter efter sidebyttet. Lasse Krogh - søn af europamester Mogens Krogh - valgte den rigtige side og pillede Allan Sousas straffespark. I perioden efter det brændte straffespark trykkede hjemmeholdet på for en 2-0-scoring, men Theo Sander storspillede i AaB-målet og holdt sit hold inde i opgøret.

Med et kvarter igen fik AaB endnu et straffespark. Allan Sousa blev atter sat til at sparke, og han valgte den modsatte side end sit første forsøg, og denne gang var det med mere held.
Udligningen markerede et tydeligt momentumskift. Amatørspillerne fra Vanløse var efterhånden møre, men sled sig til forlænget spilletid. Her blev den tidligere landsholdsspiller Lucas Andersen sendt på banen, og i det 103. minut fandt hans indlæg frem til Marco Ramkilde, der sendte AaB i front med 2-1. Vanløse fik en enkelt god mulighed for at udligne, inden AaB fik sit tredje straffespark i kampen, mens Vanløse-keeper Lasse Krogh fik rødt kort. Sousa stod klar ved pletten for tredje gang, og efter et spark i hver side af målet valgte han denne gang en "Panenka" midt i målet og gjorde det til 3-1.