Denmark Pokalen 2021 2022 Vejle Boldklub FC Midtjylland

Denm.Cup.2021.2022.DemieFinale.Vejle.Mytil.DEN.twb22.1.ts
4.3 Go
Denm.Cup.2021.2022.DemieFinale.Vejle.Mytil.DEN.twb22.2.ts
2.2 Go

Torsdag aften gæstede FC Midtjylland et solbeskinnet Vejle Stadion, hvor den første af to pokalsemifinaler mod Vejle blev spillet. FCM kom til Nørreskoven med den fremragende historik, at holdet aldrig havde tabt til Vejle. Omvendt havde Vejle før i aften ikke tabte på hjemmebane siden september måned. Følgende FCM-mandskab var på banen fra start. Flere end tusinde midtjyske fans havde taget turen til Vejle Stadion, og de fik en jævnbyrdig, men urytmisk indledning at se. Det meste af spillet foregik på midten af banen, og begivenhederne var præget af mange dueller og spilstop.

Der var flere halve chancer i begge ender i løbet af første halvleg. Joel Andersson virkede til at være i spilhumør. Den svenske wingback var involveret i meget både som playmaker og helt ude på højresiden, hvor FCM brød igennem et par gange. I den anden ende havde David Ousted også lidt at se til, men helt farlige blev hverken Vejle eller FCM, Det bedste forsøg var fra Gustav Isaksen kort før pausen, da den unge offensivspiller var ganske tæt på direkte på frispark. En god redning fra Vejle-keeperen fik dog bolden sendt bolden over mål, og derfor stod der 0-0 efter de første 45 minutter.

Den stilling holdt frem til midten af anden halvleg efter 20 chancefattige minutter. Her ladte Anders Dreyer kanonen og hamrede kuglen i mål på et flot langskud. Det var den hjemvendte offensivprofils fjerde mål i fire kampe. Det blev kampens sidste højdepunkt, og dermed hentede FC Midtjylland den sjette sejr i de seneste syv kampe. 1-0-sejren tages med til næste uges returkamp, som spilles onsdag aften på MCH Arena, hvor FCM altså kan sikre sig en plads i pokalfinalen. Inden da er der en ny stor opgave, når F.C. København gæster Herning søndag aften kl. 18.00 i et vaskeægte topbrag i 3F Superliga.