Tuesday, August 10, 2021

Feyenoord Rotterdam : Kindvall Kuijt De Wolf & Israel


Ned pass twb22.blogspot.com
 Feyen.Play.rippedbytwb22blogspotdonotrepost.mp4
2.1 Go
https://uptobox.com/29r1dwlflp0i

Toen Ove Kindvall op 6 mei 1970, iets voor middernacht, in het San Siro stadion zijn teen tegen de bal zette en Feyenoord zo aan de Europa Cup 1 hielp, deed hij iets waarover Feyenoord fans decennia lang zijn blijven napraten. Met de winnende goal tegen Celtic creëerde hij een legende die inmiddels van vader op zoon wordt overgedragen. Sommige spitsen die het na Kindvall mochten proberen in De Kuip, hadden daar last van. Niet iedereen bleek opgewassen tegen de legende. Maar Dirk Kuyt, de selfmade spits die in 2003 naar De Kuip kwam, was dat wel. Ook hij wist, net als Kindvall, in De Kuip de harten van de fans te stelen. Op deze DVD komen ze beiden aan het woord. Kuyt ondermeer over zijn Katwijkse roots, over zijn band met het Legioen en over zijn droom om ooit nog eens in De Kuip kampioen te worden. En Ove Kindvall over zijn beginjaren bij Feyenoord, over de aanloop naar de finale en natuurlijk zijn doelpunt in Milaan, de meest besproken goal in de geschiedenis van Feyenoord.


De wederopstanding van het geplaagde Feyenoord kreeg aan het einde van de jaren tachtig gestalte door onder andere John de Wolf. Hij was een van de pijlers onder het elftal dat in het begin van de jaren negentig zou uitgroeien tot cultteam: Het Feyenoord van Willem van Hanegem dat in 1993 kampioen van Nederland werd. De Wolf was een van de gezichtsbepalende spelers van Feyenoord en bleef dat tot aan zijn vertrek naar Engeland. Op deze DVD komt hij uitgebreid aan het woord. John de Wolf trad bij Feyenoord in de voetsporen van een legende: Rinus Israel, een van de beste verdedigers die Feyenoord ooit heeft gehad.


 In de gouden jaren van de club, de jaren dat Feyenoord uitgroeide tot beste elftal ter wereld vormde Rinus Israel met Theo Laseroms een even betrouwbaar als gevreesd verdedigingsduo. IJzeren Rinus en Theo de Tank. Op deze DVD wordt uitgebreid aandacht besteed aan Rinus Israel, de man met een goal en een assist de belangrijkste speler was in Feyenoords mooiste wedstrijd ooit: de finale om de Europa Cup 1 tegen Celtic. Beeld: 4:3 Geluid: Dolby Digital 2.0 Taal: Nederlands







No comments:

Post a Comment

NO LINKS ALLOWED