Ladies First: Damallsvenskan 2024 Rosengård FC Krinstianstads DDF Decisive

4 octobre 2024
Malmo IP

SWED
Women.Sweden.2024.Rosengard.Kristianstadts.Decisive.twb22.mp4

Allt var bäddat för guldfirande i Malmö under fredagskvällen. Det enda som behövdes var tre poäng mot Kristianstad. Tabellfyran satte emot hårt och det blev allt annat än en enkel match för serieledarna.Under den första kvarten hade lagen ungefär lika mycket boll och spelet svajade fram och tillbaka.  Det var först i den 20:e minuten som det small till för FC Rosengård. Rebecca Knaak satte 1–0 efter lite flipperspel framför Kristianstadmålvakten. Förarbetet gjordes av Olivia Schough som med en smart slagen frispark hittade Mai Kadowaki som stod placerad i utkanten av straffområdet och skickade in bollen mot mål. Men Kristianstad fortsatte sätta press och hade ett hett kontringsläge med en boll som gick över Eartha Cumings och träffade ovansidan av ribban. Minuten senare kom en lika farlig chans som även den gick strax över.

I inledningen av andra halvleken forcerade FCR framåt. Momoko Tanikawa hade en chans med snubblade på sina egna fötter och tappade bollen i straffområdet. I den 64:e minuten hade Tanikawa ytterligare en superchans, men en Kristianstadspelare fanns i vägen och hennes skott tog på försvararens hand. Hemmaspelarna ropade efter straff men domaren skakade på huvudet. I den 76:e minuten fick FCR ett mål bortdömt. Emma Jansson gick lite för hårt mot en Kristianstadsspelare som knuffades så att bollen gick in i mål. Men bara någon minut senare fick de revansch. En hörna slagen av Tanikawa hittade Rebecca Knaaks huvud som nickade in 2–0. Men det var inte över där. I den 86:e minuten vände Kristianstads Tilda Sandén upp i straffområdet och fixade reduceringen. Sista minuterna blev en nervpärs för hemmalaget. Men när domaren blåste av kunde FCR-spelarna pusta ut.Trots att det blåst kring FC Rosengård under säsongen, där spelare fått dödshot och stjärnan Caroline Seger i veckan öppet gick ut och kritiserade klubbens fotbollschef Roger Palmgren, har de på planen presterat bättre än någonsin, är nu svenska mästare – och har slagit en historisk segersvit.